Лидерът на БСП отправи ясно послание към народа.Ние вече казахме, че

...
Лидерът на БСП отправи ясно послание към народа.Ние вече казахме, че
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Хората искат да овладеем цените и да им вдигнем доходите

Лидерът на Българска социалистическа партия насочи ясно обръщение към народа.

" Ние към този момент казахме, че срещата наподобява странна, поради това какъв брой остри бяха връзките и са сред ГЕРБ и “Продължаваме смяната “. “ Така водачът на БСП Корнелия Нинова коментира пред публицисти в Русе идната среща сред ГЕРБ и Политическа партия. " Да забележим какво ще излезе от нея. Дали това е първа крачка за държавно управление, дали просто ПР, с цел да може, в случай че не се стигне до държавно управление, да се търси виновност в някой различен “, сподели още тя.

По думите ѝ от левицата в този миг ползват по-различен метод:

" Обикновено сте чували съвсем всички депутати да споделят “Да чуем хората, приказваме от името на хората “ - ние тръгнахме на обиколки из страната. Русе ни е третата област, бяхме в Смолян и Сливен, точно по тази причина - да усетим и да забележим хората какво споделят “, изясни тя и разкри какви са техните апели:

" Почти на всички места е едно и също - овладейте цените и ни увеличете приходите. И ето това ще бъде нашето държание в Народното събрание. Ние към този момент започнахме диалозите с другите партии за бюджета “, уточни Нинова и разкри част от настояванията на Българска социалистическа партия - таван на цените, две цени за заплащане на електрическата енергия, минимална работна заплата - 850 лева, майчинството да следва минималната заплата. За децата за има безвъзмездни медикаменти и учебници и младите до 26 година да бъдат освободени от заплащане на налог върху приходите.

" Тоест концентрираме се върху децата, младите и работещите, изключително работещите-бедни - 500 000 души работят на минимална работна заплата. За пенсионерите също - преизчисляване на пенсиите “, заключи тя.

Според Корнелия Нинова в момента в Народното събрание най-важното е да се одобри бюджетът: " Очевидно договарянията за държавно управление ще се проточат, другите диалози също, само че бюджетът е наложителен, незабавно би трябвало да се одобри и то с доста мощен обществен пакет “, безапелационна е тя.

На въпрос дали е наложително да има държавно управление, с цел да има и бюджет, Нинова отговори: " Не е наложително. Вече сме били в такава обстановка предходната година - когато се водеха договарянията, ние държахме третия мандат и го държахме задоволително дълго, с цел да може да се одобри бюджетът. Необходимо е рационално болшинство. Доказали сме го предходната година - направихме бюджет и обществено насочен, и в поддръжка на стопанската система в тези тежки спешни месеци. Нашият апел е да създадем същото и в този момент “, разяснява тя.

Нинова удостовери позицията на Българска социалистическа партия, че няма да поддържат мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “. " Когато отиде при втория - “Продължаваме смяната “, и в случай че ни поканят, ще се отзовем на диалози. За третия мандат ще разсъждаваме, когато бъде връчен “, изясни водачът на левицата, написа blagoevgrad24.bg.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР